Een aquarium in je huis plaatsen is niet even snel naar de dierenwinkel gaan en een bak uitzoeken. Voor een instapbak (een aquarium voor beginners) doen liefhebbers al een hoop aan oriëntatie en visualisatie. Een aquarium in je muur bouwen vergt nog meer onderzoek. Om je te helpen bij het visualiseren vind je in dit artikel meer dan 10 originele ideeën voor jouw muur aquarium.

Een muur aquarium als levend kunstwerk

Muur aquarium als kunstwerk

Hierboven een voorbeeld van een elegant en minimaal ingericht aquarium met groene en blauwe tinten. Deze natuurlijke kleuren worden gelinkt aan ontspanning, rust en stilte. Ideaal voor als je urenlang ontspannen naar de vissen wil turen.

Muur aquarium als focus in de woonkamer

In dit voorbeeld wordt er gewerkt met een contrast. De woonkamer is rustig gehouden met blauw en grijstinten waardoor het aquarium er echt uitspringt.

Muur aquarium in een modern interieurHierboven een voorbeeld van een aquarium stijl die past bij een modern en strak interieur.

Een wauw-effect met een aquarium in de hal

Muur aquarium langs de trap

In plaats van een kapstok, schoenenkast en bankje kan je ook een (muur) aquarium aan de trap of de wand bouwen. Hierboven een voorbeeld waarbij de achterwand van het aquarium naar boven is doorgetrokken.

Muur aquarium als venster langs de trapTropische sferen in de hal met een muur aquarium met doorkijk. Aquaria zijn er in allerlei soorten en maten dus voor elke hal, gang of trappengat is er wel een oplossing te bedenken.

Aangepast muur aquarium onder de trapBenut de ruimte onder de trap nuttig met een op maat gemaakt aquarium. Wellicht heb jij ook onbenutte ruimtes in jouw huis waar een aquarium zou kunnen schitteren?

Turen in de badkamer

Van de hal naar de badkamer. Als je erover nadenkt is een muur aquarium in een natte ruimte zo gek nog niet. Stop met hokjes denken en maak met een aquarium iets bijzonders van je ruimte!

Muur aquarium boven een badLekker badderen terwijl je naar de sereen zwemmende vissen tuurt. Het maakt het niet uit aan welke kant van het bad je ligt. Er is altijd wel wat te zien.

Muur aquarium in de badkamer

Hierboven wat inspiratie voor een aquarium in de muur. Bijvoorbeeld bij de inloop van de douche. Een mooier douchegordijn vind je niet.

In een scheidingswand

Een scheidingswand kan je een kamer in meerdere ruimtes verdelen. Zo’n muur is functioneel maar kan nogal saai zijn. Maak er iets speciaals van met een muur aquarium!

Muur aquarium in de woonkamer

De scheidingswand maakt dat de woonkamer gescheiden is van bijvoorbeeld een eetgedeelte, maar door de doorkijk sluit het qua licht en gevoel niet af van de rest van de kamer.

Muur aquarium als scheidingsmuur verticaal

Hierboven inspiratie voor als je een verticaal muur aquarium als scheidingswand. Muurtje eruit slopen? Overweeg om een stuk te laten staan voor een muur aquarium.

‘Gewoon’ een heel groot aquarium

Wellicht een droom voor velen, een groot aquarium in de woonkamer. Voor enkelen van ons is dit daadwerkelijk een optie.

Groot muur aquarium

Bovenstaand voorbeeld lijkt wel een showroom of museum, maar is in feite een particuliere woning in Canada. Een aquarium voor de echte liefhebber met veel ruimte aan de muur en een dikke portemonnee.

Muur aquarium als omlijsting van de open haardJe kunt het zo gek niet bedenken. Waarom niet een aquarium als omlijsting van de open haard?

Meer aquaria

Hopelijk heb je met bovenstaande ideeën genoeg inspiratie opgedaan voor jouw toekomstige aquarium. Zoals je hebt kunnen zien is er veel meer mogelijk dan een een standaard aquarium op een aquariummeubel. Meer lezen over een aquarium in huis? In ons artikel aquarium als tafel vind je nog meer ideeën voor een origineel aquarium in jouw interieur.

Door Aquariaan