Er zijn zeer veel creatieve kunstwerken en ambachten die je kunt gebruiken om een speciaal gevoel aan je huis toe te voegen. Een design aquarium is daarbij misschien wel de spectaculairste van allemaal. Het kan niet alleen één van de verbluffendste toevoegingen zijn, maar het brengt ook een uniek leven in de brouwerij!

Een aquarium in jouw huis is bovendien als een centrum van vrede en rust. En het zal deze eigenschappen ook naar de mensen in zijn directe omgeving uitstralen. Het kan die kwaliteiten echter enkel belichamen als jij het op de meest gunstige locatie in je woning plaatst.

De locatie

De woonkamer is hiervoor vaak de perfecte plaats. Idealiter plaats je een aquarium in een gebied waar dagelijks veel activiteit is. Het stelt je uiteraard in staat om jouw prachtige verzameling van vissen aan al je gasten en bezoekers te laten zien, door jouw bijzonder aquarium ten toon te stellen in bijvoorbeeld een HomingXL kast.

Vermijd de plaatsing van een aquarium in de buurt van felle lichtbronnen zoals tv’s of computerschermen. Omdat dit de impact van het aquarium vermindert en de kamer uit balans brengt. En vergeet het liefst ook “de groter is beter” benadering bij het ontwerpen en creëren van een aquarium. Want het doel van een aquarium is om in elk interieur een balans en positieve energie te creëren.

De veiligheid

Veiligheid moet altijd jouw topprioriteit zijn. Een aquarium moet daarom ook zeer zeker ergens geplaatst worden waar het niet kan omvallen of waar het het voetverkeer niet in de weg staat. Ook mag het niet beschadigd worden door alle activiteiten eromheen. Zorg er daarnaast voor dat de gekozen positie handig is voor het onderhoud van het aquarium. Plus natuurlijk het voeren van de vissen en het verversen van het water.

Het zonlicht

Sommige aquarium eigenaren verwarren de menselijke behoefte aan zonlicht met die van vissen. Vissen hebben absoluut wel licht nodig, maar dat hoeft echt geen zonlicht te zijn. Het kan ook prima licht van verlichtingsarmaturen in de kamer zijn. Of een lamp die rechtstreeks op het aquarium is bevestigd. Vergeet ook zeker niet dat een aquarium de luchtvochtigheid in zijn omgeving verhoogt naarmate het water verdampt. Dit zal bij meer direct zonlicht zeker geaccelereerd worden.

De Feng Shui regels

Het hebben van een aquarium in huis kan alle gezinsleden geluk brengen. Want de vis is een symbool waarvan bekend is dat het rijkdom aantrekt. Het plaatsen van een aquarium onder een balk helpt volgens de Feng Shui wel om de stress en mentale druk in een woning te verminderen. Onthoud ook dat niet alle vissen geluk brengen. De beste opties zijn in dit geval goudvissen, koi en Arowana vissen (familie van de beentongvissen).

De dynamiek van bewegende vissen

Vissen zijn mysterieuze, gracieuze en prachtige creaties uit de natuur. Een aquarium die met mooie vissen gevuld is, voegt absoluut een magnifiek en dynamisch element aan jouw woonkamer toe. Zo kun je altijd van jouw leven genieten terwijl je aangenaam voor jouw aquarium in je woonkamer ontspant!

 

Door Aquariaan