Ludwigia repens / groen rood zonneblad

0
196

Nederlandse benaming: Groen-Rood zonneblad 

Familie: Onagraceae of teunisbloemachtigen 

Herkomst:
Tropisch Noord Amerika tot midden Amerika en Caribische Eilanden. Deze oorspronkelijk Amerikaanse plant heeft zich ook verspreid over delen van zuid Europa. 

Beschrijving:
Ludwigia Repens is een zeer decoratieve stengelplant met op onderlinge afstanden van ± 4 cm kruisgewijs geplaatste bladeren. Ze zijn tot 3 cm. lang en tot 1,5 cm breed en staan op een ca 1 cm lange bladsteel. De bladeren zijn elipsvormig tot breed eivormig. De bovenzijde van de blaadjes zijn olijfgroen tot roodbruin, de onderzijde prachtig rood tot violetrood. De kleur van de plant is afhankelijk van het licht en kan in matig verlichte bakken wel eens teruglopen. De stengels kunnen een lengte bereiken van 60 cm. doch hiervoor hebben ze wel een voedzamere bodem nodig dan we gewend zijn te geven. Beginnen de onderste bladeren af te vallen, dan gaan we ze gewoon uit de bodem halen, het onderste deel afsnijden met een scherp mes en opnieuw inplanten, ze zullen gemakkelijk en vlug opnieuw wortelen. 

Deze ludwigia stelt geen speciale eisen aan de watersamenstelling, wel vraagt de plant een sterke belichting voor een gezonde groei en krachtige kleur van de bladeren. Bij een slappe belichting echter zullen de bladeren groen worden en laat de plant zijn onderste bladeren los. Toppen en het licht versterken is hiertegen een remedie. De vermeerdering van de ludwigia gebeurt door stekken, ze wortelen zeer snel. Tot slot moet nog gezegd dat de plant tijdig moet ingekort worden gezien de stengels steeds naar de oppervlakte groeien. Ze verdraagt geen hoge temperaturen en beperken tot 23°C is daarom aangewezen.

Ludwigia repens / groen rood zonneblad
1 (20%) 1 vote

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in