Sagittaria Graminea (Pijlkruid)

0
128

Vindplaats:
Noord-Amerika, van New Foundland tot Ontario.Zuidelijk tot Florida en Texas. Dus gematigde en warme zone. Het zijn geschikte aquariumplanten. Van huis uit zijn het moerasplanten. Houden we ze in ondiep water, dan vormen ze niet direct de bekende pijlbladeren, maar eerst lijnvormige, dan spatelvormige en tenslotte de pijlvormige bladeren. Emers vormen ze bladschijven. Submers nemen ze de lintvorm aan. Uit de ongeveer zestig soorten bekende sagittaria’s, waarvan slechts één soort in Europa terug te vinden is, zijn de bladeren van S. graminea vlak en 2 à 3 cm breed. Kruipende uitlopers vormen de jonge planten: dus ook een vegetatieve plant. Als hij bloeit kunnen we vaststellen dat de bloemsteel lang en slank is, doch meestal niet langer dan de bladeren zelf. De kleur van de bloem is wit tot lichtrose. 

Verzorging:
Alle sagittaria’s verlangen een leemhouden bodem, doch verdragen ook wel een gewone zandbodem. Liefst middelhard water waarvan de pH licht alkalisch tot neutraal is. De temperatuur mag schommelen tussen de 15 en 25° C. De plant bloeit gemakkelijk bij een matige tot normale verlichting. Zij hebben een groot aanpassingsvermogen. 

Het geslacht Sagittaria biedt ons een ruime en geschikte keuze om onze aquaria in te richten en daarbij te voldoen aan onze wensen op het gebied van de biologie en op het gebied van het moderne decoratief ingerichte aquarium. 

Door een goede verzorging kan deze plant in ons aquarium tot zijn volle recht komen, als we hem een handje toesteken, zoals het gebruik van een goede bodemgrond: gewone klei (uitgedroogd en geraspt), de goed gekozen verlichting en niet te vergeten: een goede filtering. 

Tracht ook uw aquarium mooi algenvrij te houden, zeker wat de plantenbealging betreft. De bodem geregeld afhevelen en water verversen. 

Of nog… spreek uw planten bemoedigend toe. U weet nooit dat het helpt… sommigen beweren namelijk dat dit wel degelijk zo is.

Sagittaria Graminea (Pijlkruid)
1 (20%) 1 vote

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in